A STAR IS BORN

Gin Dutch is een dame met een missie, een doel dat ze zo duidelijk voor ogen heeft en voortzet tot deze compleet en voltooid is. Sinds het begin van haar muzikale avontuur vecht ze voor meer vrouwen in de Nederlandse Hip-Hop scene.

Door het schrijven van eigen nummers, voor haar zelf en andere artiesten, het uitbrengen van meerdere EP’s. Is de Enschedese altijd opzoek naar nieuwe manieren om haar talent te verbeteren.

Gin Dutch is een vrouwelijke rap artiest en zeker geen onbekende in de scene. Zo heeft zij een bijdrage geleverd aan tracks voor verschillende collega artiesten zoals: DJ Paul Elstak, Berget Lewis en Tino Martin. Na het uitbrengen van meerdere Engelstalige Hip-Hop EP’s is het nu tijd voor Gin om een andere weg in te slaan. “Ik had nooit gedacht dat ik ooit in mijn eigen taal zou rappen. Maar de Nederlandse Urban scene is enorm veranderd in de afgelopen jaren. Ik ben positief verrast en heb er zin in!”

Ze werkt samen met nationale en internationale muziekkanten en weet tijdens haar energieke optredens het publiek mee te nemen in haar wereld van rap en funky beats. Het is duidelijk dat Gin Dutch alles op alles zet om haar plek te veroveren in de muziekindustrie en een voorbeeld te willen zijn voor vrouwen in Nederland die hard werken om hun doel te bereiken.

Jennifer Sharon Druiventak werd geboren in het oude katholieke ziekenhuis De Stadsmaten in Enschede. Muziek heeft ze van huis uit meegekregen, haar vader speelt de drums en is een grootliefhebber van soul, funk en rock. Haar moeder was een danseres, luisterde vooral naar rhythm and blues, pop, reggae, disco en salsa. Beide ouders hebben Gin altijd gemotiveerd om haar dromen te volgen.

Dankzij haar ouders groeit Gin Dutch op met een breed scala aan muziekstijlen en ontvangt voor haar 6e verjaardag een platenspeler cadeau. Hier draait de jonge Gin de platen van o.a. Michael Jackson, Whitney Houston, Bob Marley en Celia Cruz.

Op haar vijftiende begon Gin al met rappen in de hiphopformatie Boogie G Funk. Na dit avontuur besloot ze om solo verder te gaan.In de afgelopen 2 jaar was Gin te zien in diverse tv programma’s, zoals NPO Sterren Muziekfeest op het Plein en in de talentenshow The Voice of Holland. Als gastartiest trad ze op in de Ziggo Dome met vriend en Studio1-collega Tino Martin en was ze te zien op vrijwel ieder festival en in de grote theaters. 

Na een succesvolle zomertoer in 2018 door Nederland, heeft ze haar stoute schoenen aangetrokken en is ze de studio ingedoken om aan haar Nederlandse raps te werken. De track ‘Strijders Anthem’ is de eerste Nederlandstalige single van Gin Dutch. En hiermee ook direct een voorproefje van wat er muzikaal nog meer komen gaat. De song, geproduceerd door Fox Beats en uitgebracht onder het label BGF Music/Studio1, gaat over de strijd en doorzettingsvermogen dat je moet hebben om je doel te bereiken.

CD Cover - Nieuw Level
Gin Dutch - Strijders Anthem (CD Cover).